Medlem af
JYSK  SMÅBÅDSFISKEKLUB
Teamet består for det meste af 2 friske gutter som har fisket sammen siden vi var børn, i starten fiskede vi efter alt der kunne fanges med stang & bundliner, uden hensyntagen til om det kunne spises eller ej, så kom nogle år hvor vi fiskede mest efter ål i nattetimerne & om dagen fiskede vi efter gedder, altid fiskeri fra land, dernæst blev vi lidt grebet af Put and Take fiskeri, men det begyndte at kede os efter nogle få år så det er vi stort set holdt med, det bliver stadigvæk til nogle få ture efter ål & gedder men nu fra båd. Drømmen har i mange år været at få en båd til vores fiskeri, den drøm blev til virkelighed i 2007 hvor den første båd blev købt, en Ryds 435 FC med en 30 Hk. Suzuki for at holde den under den magiske grænse som krævede speedbåds cetifikat, båden viste sig dog hurtigt at være for lille til os, hvis vi var 3 mand i den kunne vi stort set ikke flytte os for hinanden, derfor blev den sat til salg i foråret 2008 & heldigvis solgt rimeligt hurtigt. En anden båd blev bestilt, valget faldt på en Warrior 165 købt ved Ry Bådimport, båden bliver håndbygget på bestilling ved Warrior fabrikken i England så der var desværre lidt ventetid, for vores vedkommende måtte vi vente i 8 uger fra endelig bestilling til levering. Båden er bygget til fiskeri men kan dog også benyttes til almindelig fritids sejlads, jeg har tidligere skrevet at der må være 6 mand i båden men det er desværre forkert, der må (kun) være 4 personer i båden, men 4 mand har godt med plads. Båden har et højt fribord på 82-83 cm. som gør den meget sikker, også for børn, den er desuden meget sidestabil, 2-3 mand kan stå i samme side uden at båden krænger faretruende meget. Vores fiskeri har siden anskaffelse af båden været konsentreret omkring Trolling, mest på Randers fjord & omkring Djursland, nærmere bestemt ved Fornæs fyr & nord på, vi har ikke fanget det helt vilde, folk tror altid at bare fordi man fisker med en del stænger (max 13 - 17 stk. for vores vedkommende) så tonser man også bare fisk ind, det er bestemt ikke rigtigt, vi har haft mange nulture, vi har indtil videre kun fanget 1 havørred på hele 42 cm. samt 1 på ca. 30 - 35 cm. som blev genudsat. Vi har så til gengæld fanget 13 laks med de 2 største på 102 cm. & 11,02 kg. & 99 cm. & 11.66 kg. fordelt på 3 ture til Bornholm.
Info om båden & grejet:
Warrior 165 med 50 Hk. Honda BF motor på 1300 Kg. Hallmark trailer, Fuld 4 delt kaleche, Humminbird 997c SI combo ekkolod/kortplotter med 8" farveskærm & sidescanner transducer (se eksempel nedenfor), Smartpilot ST6002 autopilot, Targabøjle med 12 transport stangholdere hvoraf de 2 yderste i hver side kan bruges til stænger med sideplanere, Simrad RD 68 vhf radio med 1,2 M. antenne monteret på targabøjlen, 2 stk. Scotty Pro-pack 1116 downriggere på drejebase, 4 stk. Cannon rørstangholdere, 2 stk. Ron Thompson Armageddon downrigger stænger med Okuma Magda Pro DX45 hjul, 2 stk. Ron Thompson Armageddon In Line Trolling med Okuma Magda Pro DX30 hjul, 4 stk. Ron Thompson Salmonizer Trolling stænger med Daiwa SG47 LCA hjul & 2 stk. Excalibur Vännern Special trolling stænger med Tica SP348C hjul.
Arsenalet er nu blevet udvidet med 4 stk. HTB 9' Planer stænger, lige pt. låner de hjul fra nogle af de andre stænger som så er blevet pensioneret for en tid, så må vi se hvad der skal ske med dem.
Dette screen shot er taget fra Mariager fjord & viser muslingebankerne som findes udfor Vive havn. Hvis du vil vide mere om side Imaging sonar så klik på billedet & gå til Humminbirds hjemmeside.
Down Imaging.
Humminbird har opfundet noget nyt kaldet "Down Imaging" som er på de nye ekkolod med "Side Imaging", men det aller fedeste ved den nye opfindelse er at det også kan køre på de ældre modeller med "Side Imaging", man skal bare hente en software opdatering & installere den på sit lod & vupti, så har man pludselig et lod med "Down Imaging", jeg har selvfølgelig hentet den nye opdatering & skal have den installeret, så vil jeg prøve at tage nogle screen shots når vi er på Bornholm som så vil komme her på siden. Klik på billedet her til venstre for at gå til Humminbirds side om down imaging.
Synes godt om
på Facebook