Her er en beskrivelse af vores grej, både det grej vi har haft & det vi efterfølgende har anskaffet, enten som erstatning for det gamle eller noget vi bare syntes at vi ikke kunne leve uden, vi skifter jo lidt ud i grejet hele tiden så der kan måske godt gå et stykke tid inden der kommer en bedømmelse af de nye ting, men jeg vil gøre hvad jeg kan for at holde grejsiderne opdateret.
Brug knapperne herunder for at gå til de forskellige sider om grejet.
Medlem af
JYSK  SMÅBÅDSFISKEKLUB
Sideplanere:

Off Shore Størrelse BIG.
Jeg har haft 2 af disse sideplanere, de leveres med deres egen lineklemme, denne klemme er efter min mening for dårlig så dem skiftede jeg med det samme & monterede Scotty mini klemmer, sideplaneren virker godt & trækker rimeligt godt ud til siden, men de giver alt for meget modstand når man skal have dem hevet ind igen, de er ikke gode når de bliver belastet med dybde paravaner, jeg syntes at de begynder at sakke for meget bagud i forhold til en ubelastet, jeg brugte dem kun en sæsson.

Great White Størrelse BIG.
Jeg har 4 af disse sideplanere, de blev solgt med Scotty mini klemmer, sideplaneren trækker rigtigt godt ud til siden også selv om de bliver brugt sammen med en dybde paravane, man kan på det nærmeste ikke se at der er belastning på. Disse sideplanere er desværre udgået fra markedet da firmaet som lavede dem gik konkurs (efter hvad jeg ved), de har dog en enkelt lille detalje som jeg ikke er vild med, de er lavet ef jern & er så pulverlakeret, hvis de ikke bliver skyllet af efter hver eneste tur, ja så ruster de altså, det gør dog ikke noget ved funktionaliteten af sideplaneren, men hvis man har dem til at ligge fast i båden kan man godt ende med at få nogle spor af rust på gelcoaten der hvor de ligger, det vil være lidt træls.

Black Beast Størrelse BIG.
Jeg har lige anskaffet 3 sæt af disse sideplanere, man kan få dem leveret med samme klemme som Off Shore sideplaneren eller Scotty mini klemmer efter eget valg (i hvert fald der hvor jeg købte mine), jeg valgte at få mine med Scotty klemmer. Sideplaneren er lavet af sort lakeret alluminium & ruster derfor ikke, skummet er gult & derfor meget synligt på vandet, jeg har nu fået testet disse sideplanere, de trækker sindsygt godt ud til siden, de går næsten bedst når de er belastet med en paravane, men de har 2 detaljer som jeg ikke er så vild med, ved brug af Kussamo eller Wigler paravaner bliver de meget hårde at trække ind, de kan blive trukket ned af paravanen når de er udløst, når de er udløst (både med & uden belastning) trækker de ind bag båden, faktisk trækker de så langt ind bag båden at de nærmest begynder at gå over i modsatte side & kan komme ind i de sideplanere man har gående derovre, jeg har lidt på fornemmelsen at det er udformningen af skummet der giver denne effekt så jeg vil prøve at omkonstruere en enkelt af dem & teste på næste tur. En anden ting som vi oplevede med dem var at blinklåsen er i for dårlig materialer, vi havde en der blev rykket i stykker efter at de havde været sat 2 gange da vi fik en laks på 11,75 kg. se evt. billederne fra Bornholm 2013, der er et billede af den ødelagte blinklås, vi har skiftet dem alle sammen.
Synes godt om
på Facebook