Her er en beskrivelse af vores grej, både det grej vi har haft & det vi efterfølgende har anskaffet, enten som erstatning for det gamle eller noget vi bare syntes at vi ikke kunne leve uden, vi skifter jo lidt ud i grejet hele tiden så der kan måske godt gå et stykke tid inden der kommer en bedømmelse af de nye ting, men jeg vil gøre hvad jeg kan for at holde grejsiderne opdateret.
Brug knapperne herunder for at gå til de forskellige sider om grejet.
Medlem af
JYSK  SMÅBÅDSFISKEKLUB
Stænger:

Ron Thompson Armageddon, 2 stk. almindelige stænger samt 2 stk. Inliner.
De almindelige stænger med øjne er faktisk nogle ok stænger, men øjerne er desværre af en lidt dårlig kvallitet, efter at have brugt dem nogle få gange manglede der pludselig en metal forring i et øje, & dem der kender mig vil nok sige at jeg er lidt for forsigtig med mit grej, det har jeg ikke noget problem med, jeg ser det som en god ting at man passer på sine sager, derfor er jeg også lidt træt af at der pludselig mangler en forring, jeg ved at den ikke har fået nogle slag eller er blevet udsat for vold på nogen måde så det burde ikke være sket, men der kan jo selvfølgelig have været en fabrikations fejl på den, det skal jeg ikke kunne sige. Inliner stængerne derimod er lavet godt, eneste minus er at når der er vand indvendigt i stangen, ja så løber linen altså ikke sådan bare ud af sig selv med mindre man har bly på linen eller en wobler som yder noget modstand, umiddelbart vil jeg sige at mit indtryk af dem er at de er noget stivere i det end de almindelige stænger, når vi bruger dem på downriggerne så kan de ikke strammes helt så meget op som de almindelige stænger eller rettere sagt, de står ikke spændt på samme måde da jeg føler at de vil rive linen ud af lineklemmerne hvis jeg spændte dem lige så hårdt op, så de samler ikke lige så hurtigt slakket op som de almindelige stænger gør ved hug. Begge typer er lige gode at fighte laks med efter min mening, det er nogle forholdsvis billige stænger som jeg købte som de aller første da jeg ikke var sikker på at det der trolling egentligt var noget vi kom til at dyrke særligt meget, jeg skal lige love for at jeg er blevet klogere, der er da ikke noget der er federe end at trollingfiske, bedst som man sidder & er ved at falde i søvn eller i hvert fald blunde en lille smule, så falder hugget & man får det fedeste adrenalin kick med det samme knarren på hjulet begynder at hvine, man spriger op & ser sig febrilst om efter stangen med fisken på, det slår alt andet i verden efter min mening, den første laks jeg fangede fik mine ben til at sitre som var de kogt spagetti, jeg kunne dårligt stå på dem længe nok til at få fightet fisken ind til båden.

Ron Thompson Salmonizer, en lidt dyrere stang end Armageddonnen, kvaliteten er også bedre, øjnene har keramisk forring & de holder, det er dog stadigvæk en billig begynderstang til trolling. De laks vi har fanget på disse stænger har givet en god fight & min vurdering er at de er ganske ok til dette formål. Stangen er dejlig blød & kan fint holde til at stå spændt som en flitsbue hele dagen i downriggerne, alt i alt en ganske ok stang især i forhold til prisen.

HTB planer stang, jeg har 4 af slagsen & bruger dem til sideplanerne, en fed stang at fighte fisk på, de bøjer helt ned i håndtaget & kan fint holde til laks der er en hel del større end dem vi har fanget indtil nu (max. 11,66 kg.) Stængerne er købt ved Herning Trailer & Både i Sunds, ejeren (Lars) bestiller dem selv hjem fra fabrikken, da jeg købte mine solgte han dem til 4 for 1000 kr. Billigt i forhold til kvalliteten, men det var ene & alene fordi de var blevet leveret med en forkert farve håndtag, de var blå i stedet for sorte, jeg er ligeglad & det tror jeg nu egentligt også fiskene er hvis jeg skal være ærlig.

Excalibur Vännern special trolling, jeg har 2 af slagsen & det er nogle rigtig skod stænger, vi har brugt dem til lidt let jig fiskeri i Viborg søerne & til at fiske efter ål med i Hald-sø, de er ikke blevet brugt ret meget da jeg ikke syntes at de virker til at være særligt holdbare, det viste sig så også at være rigtigt, den ene stang knækkede ved et modhug på Hald-sø da vi fiskede ål om natten, hvis de ikke kan holde til det, ja så tror jeg sq heller ikke at de kan holde til laksefiskeri på Vännern hvis jeg skal være ærlig.

Shimano Catana AX-Downrigger 255 H, jeg har 6 af dem, det startede med at jeg købte 2 på bådmesse i Bella Centeret i 2011, der var messetilbud på 4 stk. til 1000 kr, jeg delte købet med Team Bifrost da ingen af os lige stod & manglede 4 stænger. Stangen er rigtig lækker at fighte Laks på, derfor har jeg i november 2012 købt 4 mere, kvaliteten er fin med en rigtig fin finish.

Hjul:

Okuma magda pro 30 & 45, jeg har 2 stk. 30'ere & 6 stk. 45'ere, 30'eren kan tage 320m. 0,45 mm. line & 45'eren kan tage 450m. 0.45 mm line. Hjulet er billigt & blev i sin tid købt sammen med Ron Thompson Armageddon stængerne da vi var i den spæde opstartsfase & ikke vidste hvad vi ville fremover, at hjulene er billige er ikke noget minus, de har holdt fuldt ud lige så godt som mine Daiwa SG47 LC hjul, ja faktisk endda bedre, vi har haft dem i godt 4 år nu & de har aldrig svigtet, linetællerne virker upåklageligt & de kører bare som om de var nye, jeg skyller dem af under bruseren hver gang vi har haft dem med på tur & jeg har ikke engang haft dem åbnet for at smørre dem en eneste gang & de ældste af dem er fra 2007, pga. at de stadigvæk er så gode har jeg i november 2012 købt 4 stk. nye 45'ere.

Daiwa SG47 LCA, disse hjul har jeg 4 af & 2 af dem har været til repparation da knarre knappen faldt af, endda på den første fisketur de var med på, om der har været fejl på knarre knappen eller om låseringene ikke har været ordentligt monteret skal jeg ikke kunne sige, men de blev sendt retur til lystfisk.dk hvor jeg havde købt dem & de sendte dem videre til Sverige for at få dem reppareret, siden har der ikke været nogen problemer med dem, de har fået samme behandling som Okumaerne, de bliver brust over after brug & ellers ikke andet. Man kan selvfølgelig godt mærke et det er et lidt bedre hjul end Okumaerne men forskellen er nu ikke så stor som prisforskellen burde reflektere, de koster trods alt næsten det dobbelte & efter min mening burde de så også være dobbelt så gode, men det kan jo være at de holder dobbelt så længe inden de er slidt op, det kan kun tiden vise.

Tica SP 348 S.E. Jeg har 4 af slagsen, det er et prisbilligt multihjul & de er ikke specielt gode, knarren er ikke særlig god & kan være svær at høre da de for det meste næsten er helt lydløse & linetælleren er ligeledes noget skrammel, hjulet fungerer som sådan ok, men hvis kvalliteten tilsvarer prisen så får man mere for pengene ved at købe Okumaerne. Hjulet har dog trods alt også nogle plusser, der er et rigtig godt håndtag som ligger godt i hånden & en stjernebremse som ser meget gedigen ud, at bremsen inde i hjulet så ikke rigtigt reagerer på omdrejningerne man drejer på stjernebremsen er så en helt anden sag, bremseskiverne virker nærmest ikke, vi har dem spændt rimeligt hårdt & trods det så kan man stadigvæk trække line af hjulet uden alt for meget besvær, vi har dog på trods af alle disse defekter fanget laks på dem & enda uden problemer, enten så er jeg for kritisk eller også har det været nogle meget velopdragne laks vi har fanget på dem, største laks på dette hjul har været på knap 9 kg.

ABU Ambassadeur 7000 I, jeg har 2 stk. af dette hjul & hvad kan man næsten sige om dem andet end at det er et ABU, de har en uovertruffen linekapasitet & alt er lavet rigtig godt, håndtaget ligger godt i hånden & bremsen virker kanon, de fungerer bare, jeg har fortrudt at jeg ikke startede med at købe disse hjul, man kan helt sikkert godt forhandle prisen noget ned hvis man siger at man skal bruge en 15-20 stk. jeg købte mine på en messe & fik dem til 1199 for 2 stk.

Liner.

Fireline 0.17mm. smoke farvet. Gennerelt syntes jeg at Fireline er noget opreklameret skrammel, linen er ikke særligt slidstærk & bliver hurtigt flosset, især ved spindefiskeri, jeg har igennem tiderne prøvet at købe fireline nogle gange da det simpelthen ikke kunne passe at det var så ringe & det er altid endt med at jeg har strippet det af mine hjul lige så hurtigt som jeg har fået det på, jeg kan fortælle at jeg fyldte begge mine ABU Ambassedeur 7000 I hjul med det inden vi tog til Bornholm sidste år, efter 1 dag i stangholderne på targaen hvor stængerne ikke havde været brugt var det lige før at vi havde fået et blink & en dipsydiver i nakken da linen sprang, efter det røg linen af & blev smidt væk, nu vil jeg ikke bruge penge på det mere.

Sufix XL Strong line 0.40mm. En udmærket line men jeg har en følelse af at den ikke er helt så god i knudestyrken, jeg har ikke noget konkret bevis for at det forholder sig sådan men jeg kan ikke ryste den følelse af mig, derfor bruger vi det mest til håndliner i robåden på Hald-sø til ålefiskeri.

Siglon V 0.435mm. En rigtig god line som jeg bruger på alle mine trollinghjul, den er meget slidstærk & så har den en kanon god holdbarhed da den ikke som andre liner nedbrydes af sollys, jeg har også en fornemmelse af at den er svær for fiskene at se i vandet, igen har jeg ingen beviser på denne påstand så i skal ikke tage mit ord for gode varer, her får i bare min fornemmelse & mening at høre.

Spyderwire 0.17mm. Grøn, en line som om muligt er endnu ringere end fireline, så er der vist ikke rigtig mere jeg kan sige om den.
Synes godt om
på Facebook